Tots som ignorants. Però no tots ignorem les mateixes coses.
Quants de nosaltres, mirem les noticies en un periòdic, en un blogg, en la televisió? La resposta és clara, tots o quasi tots. Però, quants de nosaltres contrastem eixes informacions?
Hui en dia, podem trobar informació i tot el món pot comunicar i expressar-se lliurement.
I està clar, que en la informació que trobem en bolgg o per internet, seguem més crítics. Per exemple, alguna volta llegint un text en una pàgina d'internet, no has pensat que'l que estaves llegint no era veritat o hi havien algunes errades?
Però d'un documental d'investigació que realitza una cadena de televisió en prestigi, fem el mateix?
La Sexta va emetre Operación Palace, que narrava una conspiració per part dels polítics –y alguns medis de comunicació– per orquestrar el colp d'Estado del 23 de febrer de 1981.*
La majoria de persones no fem el mateix, quant obtenim la informació des d'un medi de comunicació o des d'una pàgina d' internet.
Per tant, a la reflexió que hi arrive és, que no tenim que creure tot el que'ns diguen, tenim que ser més crítics.
Hui en dia, sabem que els medis de comunicació en València cada vegada són menys. I cadenes de televisió, radio, premsa... que parlen integrament en valencià, hi han.... Hi ha alguna?
Dons, em pregunte. Això afecta a la llengua?
Soles diré dos paraules: Retrocés lingüístic. Al fi i al cap, es mantindrà la llengua, però de forma aïllada entre els territoris pel que fa a compartir continguts.
Un gran article, que recomane es LA INMIGRACIÓN EN LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN, de Rafael Xambió. Podeu trobar-lo en l'apartat de noticies relacionades.
* El documental que apareix en aquest post, es tracta d'un fals documental que va emetre la Sexta. I que Jordi Évole va explicar, açí.